FRED MATIĆ OŠTRO REAGIRAO: "Meni Vukovar nije ubijen '91., ubili su ga Karamarko i ekipa 2013."

“Ako imamo kvocijent inteligencije veći od broja cipela, onda znamo da je provokacija.

  • Regija

  • 30. Okt. 2023  

  • 0

Ne stišavaju se reakcije na službeni plakat kojim se najavljuje ovogodišnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. novembra. Europarlamentarac i Vukovarac Predrag Fred Matić za N1  je komentirao kako je “plakat degutantan” i da to “Vukovaru ne treba”.

“Ako imamo kvocijent inteligencije veći od broja cipela, onda znamo da je provokacija. Ne mogu se uspoređivati kolone koju predvodi HOS i one koju predvode obitelji poginulih. Svaka čast HOS-u, ali svi su hrvatski branitelji jednaki, svi su dali svoj doprinos”, kazao je.

“Zovu me već nekoliko dana, komentiram, žao mi je da se to događa u Vukovaru, Vukovar to nije zaslužio, to je mjesto sjećanja i pijeteta – tako su to tražili i sad postaje korida za najniže pobude. Onaj plakat je degutantan pa vas prave ludim da je ‘u’ slučajno”, smatra Matić. “Meni Vukovar nije ubijen 1991., ubili su ga Karamarko i ekipa 2013. s dvije kolone. Moji osjećaji prema Vukovaru su jaki, ali žao mi je što moram priznati da su ogadili cijelu tu svečanost, pijetet prema svim stradanjima branitelja i civila. Knin je za proslavu, Vukovar traži poniznost i više od 95 posto ljudi koji dolaze, to i rade”, dodao je.

Prokomentarisao je i glasanje Hrvatske u Glavnom vijeću UN-a o rezoluciji kojom se traži prekid vatre i primirje u Pojasu Gaze. “Prekršen je Ustav – sukreatori vanjske politike su Vlada i predsjednik RH, a odluka je donesena bez konzulatacije s predsjednikom”, rekao je Matić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...