OPROŠTAJNI SELFIE DRITANA ABAZOVIĆA: "Hvala na svemu velikom što smo uradili za Crnu Goru"

"Bila mi ja čast biti na čelu ovakvog tima..."

  • Regija

  • 30. Okt. 2023  30. Okt. 2023

  • 2

Odlazeći premijer Dritan Abazović se fotografijom sa timom iz njegovog kabineta oprašta od funkcije koju bi uskoro trebalo da preda čelniku 44. Vlade Milojku Spajiću.

"Bila mi ja čast biti na čelu ovakvog tima. Hvala na svemu velikom što smo uradili za Crnu Goru. Idemo dalje", poručio je Abazović na Twitteru.

Crna Gora je krajem aprila prošle godine dobila manjinsku Vladu na čelu sa Dritanom Abazovićem. Samo četiri mjeseca kasnije, 19. avgusta, izglasano joj je nepovjerenje zbog potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkve. Od tada je radila u tehničkom mandatu, koji nije jasno definisan jer ne postoji Zakon o Vladi. Ustav propisuje da ona radi do izbora nove.

U takvom mandatu Vlada je donijela brojne strateški bitne odluke za Crnu Goru.

Nova Vlada, prijedlog mandatara Milojka Spajića, trebalo bi da bude izabrana danas u parlamentu nakon što se završi konstitutivna sjednica na kojoj bi trebalo da budu izglasani predsjednik i potpredsjednici najvišeg zakonodavnog doma, piše Pobjeda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...