POSLANIK DPS-a ANDRIJA NIKOLIĆ: "Četništvo je formalno postalo državna ideologija, crni, tužni dan za crnogorski parlamentarizam"

On je na konferenciji za medije te partije u Skupštini povodom izbora Andrije Mandića za predsjednika Skupštine, rekao da je i formalno, četništvo postalo državna ideologija.

  • Regija

  • 30. Okt. 2023  

  • 0

Predsjednik kluba poslanika Demokratske partije socijalista u Crnoj Gori (DPS) Andrija Nikolić kazao je da je danas crni, tužni dan za crnogorski parlamentarizam, prenosi Vijesti.me

On je na konferenciji za medije te partije u Skupštini povodom izbora Andrije Mandića za predsjednika Skupštine, rekao da je i formalno, četništvo postalo državna ideologija.

Pozvao je i medije da se uključe kako bi se saznalo da li je Mandić u legalnom posjedu državljanstva druge države, navodeći da nema zvaničnog odgovora iz Srbije.

“Nije bilo razumijevanja za insistiranje opozicije da svi poslanici DPS da kažu šta imaju. Jasno je da su pokušali da pobjegnu od rasprave“, kazao je Nikolić.

On je istakao da se sprema novo kršenje zakona, navodeći da sjednica o izboru vlade treba da se obavi na Cetinju.

Poručio je da slijedi kolegijum predsjednika Skupštine o načinu održavanja te sjednice.

“Na sceni imamo posrnuće parlamentarnog života, prije svega u moralnom smislu, onda i u političkom. Ova sramota na licu Crne Gore nakon 82 godine od antifašističkog ustanka crnogorskih rodoljuba i partizana, govori o tome da mi živimo, nažalost, jednu ružnu stvarnost u kojoj takozvane građanske stranke uče nove naraštaje kako da peru biografije četničkih vojvoda. Dakle, ljudi koji su svojevremeno za državu čiji su danas postali predsjednici i potpredsjednici Parlamenta, govorili da je riječ o majmunolikoj tvorevini, koja liči na državu onoliko koliko čovjek liči na majmuna. Da ne govorimo o tome da su pojedini predstavnici manjinskih političkih stranaka-tu prije svega mislim na predstavnike albanskih partija, našle interes da podrže izbor četničkog vojvode za predsjednika Parlamenta, čovjeka koji je svojevremeno prepadao Albance po Crnoj Gori, koji je učestvovao u ratnim dejstvima na Kosovu i Metohiji i po tom osnovu dobio sablju od Vulina, dovoljno govori o situaciji u kakvoj se nalazi današnja Crna Gora “, rekao je Nikolić.

On je istakao da o tome neka sude “oni koji su im ukazali povjerenje”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...