BOL U LEĐIMA MOŽE BITI NEIZDRŽLJIV: Razbijanje mitova, evo šta vam može pomoći da ublažite bolove…

Promjene u načinu života, kao što su gubitak viška kilograma i prestanak pušenja, mogu smanjiti pritisak na pršljenove i ublažiti simptome.

  • Zdravlje

  • 31. Okt. 2023  

  • 0

Jaki bolovi u leđima ili križobolja, često je opisana kao "bolest stoljeća," pogađa brojne ljude širom svijeta. Ovaj bolan problem može biti izazvan različitim uzrocima, uključujući istrošene pršljenove, ozljede, i druge faktore. Srećom, postoji niz različitih metoda liječenja, prilagođenih ozbiljnosti i uzroku problema.

Konzervativne metode često su prvi korak u liječenju križobolje. Fizikalna terapija, uključujući vježbe za jačanje mišića leđa, poboljšanje fleksibilnosti i smanjenje boli, mogu biti od velike pomoći. Lijekovi, kao što su nesteroidni protuupalni lijekovi i analgetici, često se koriste za ublažavanje boli i upale. Fizikalna terapija, masaža, akupunktura i kiropraktika također mogu pružiti olakšanje. Promjene u načinu života, kao što su gubitak viška kilograma i prestanak pušenja, mogu smanjiti pritisak na pršljenove i ublažiti simptome.

Injekcije, posebno epiduralne injekcije kortikosteroida, često se koriste za privremeno smanjenje upale i boli.

Istina i mit

Križobolja je prava noćna mora, i svi smo čuli puno priča o njoj. Ali šta je istina, a šta mit.

Podizanje teškog terete uzrokuje križobolju – ISTINA

Ulje od lavande I mast od gaveza pomažu kod križobolje – MIT

Ako redovito vježbamo nećemo dobiti križobolju - ISTINA

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...