MOŽE BITI OPASNO: Ukoliko vas često bole leđa i imate ove simptome, odmah krenite kod doktora…

To ne mora uvijek uzrokovati bol, no kada je bol prisutna, onda je strašno neugodna. U tom slučaju ne odgađajte posjetu ljekaru.

  • Zdravlje

  • 02. Nov. 2022  

  • 0

S obzirom na to da je sve u našem tijelu povezano, tako bol u leđima mogu uzrokovati zategnute tetive ili slabi trbušni mišići. Odnosno, ako ostale grupe mišića nisu uravnotežene, to može uzrokovati da leđni mišići preuzmu više tereta nego što bi trebali kako bi položaj kralježnice ostao pravilan.

U ovom slučaju vježbanje i učvršćivanje mišića najbolja je opcija, no za prepoznavanje specifičnih neravnoteža koje uzrokuju bol u leđima možda će vam trebati pomoć fizioterapeuta.

Diskovi između pršljenova ublažuju teret kičmi te imaju ulogu amortizera. No tokom vremena mogu se istrošiti ili pak puknuti zbog prirodnog starenja, određenih pokreta ili pak zbog porodične povijesti bolesti vezanih za diskove.

To ne mora uvijek uzrokovati bol, no kada je bol prisutna, onda je strašno neugodna. U tom slučaju ne odgađajte posjetu ljekaru, savjetuju stručnjaci.

Ozbiljniji problemi sa zdravljem također mogu utjecati na bol koju osjećate u leđima. Upala gušterače, čirevi ili pak upala bubrega mogu uzrokovati bol koja se može proširiti i na leđno područje. Većina vrsta boli u leđima može se riješiti unutar šest sedmica, no ako je vaša bol neprestana ili vam se stanje s vremenom samo pogoršava, svakako morate otići ljekaru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...