NOVI TEŽAK UDARAC VUKU JEREMIĆU: Narodna stranka Srbije izlazi na izbore, ali…

„Učinili smo apsolutno sve što je bilo u našoj moći da dođe do zajedničkog nastupa desnice na izborima", kažu iz stranke Vuka Jeremića.

  • Regija

  • 01. Nov. 2023  01. Nov. 2023

  • 1

„Narodna stranka na predstojeće parlamentarne, lokalne i pokrajinske izbore izaći će samostalno“, saznaje Danas.rs iz pouzdanih izvora u vrhu ove stranke.

Bilo je razgovora o koaliciji sa strankom Dosta je bilo, ali je zbog njihovih nerealnih zahtjeva, kako kaže sagovonik Danasa, prevagnulo većinsko, bolje reći jednoglasno raspoloženje u NS, da se na izbore ide samostalno.

Na pitanje zbog čega Narodna stranka na izbore ne ide bar sa koalicijom NADA, obzirom na ideološku bliskost, sagovornik Danasa, navodi da im je Miloš Jovanović, u ime koalicije Nada saopćio da Vojislav Mihailović, lider POKS-a nije za koaliciju sa njima.

Narodna stranka se zalagala i još se zalaže za jedinstven nastup stranaka državotvorne opozicije na predstojećim izborima i ponovo poziva lidere opozicionih parlamentarnih državotvornih stranaka da još jednom preispitaju mogućnost zajedničke izborne liste.

„Učinili smo apsolutno sve što je bilo u našoj moći da dođe do zajedničkog nastupa desnice na izborima. Nismo postavili nijedan jedini preduslov ili zahtjev prema kolegama iz parlamentarnih stranaka desnice, čak ni u vezi sa brojem mandata na jedinstvenoj listi, na bilo kom nivou", kažu iz stranke Vuka Jeremića.

"Smatrali smo da ukoliko je nekome iskreno stalo do odbrane nacionalnih interesa Srbije koji su danas očigledno ugroženi, onda sve lične ambicije i stranačke kalkulacije tome moraju biti podređene“, ističe sagovornik Danasa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...