"OVO JE JEDINI ODGOVORAN KORAK": Vuk Јeremić podnio ostavku na mjesto predsjednika Narodne stranke

On je istakao da je ovu odluku saopštio večeras Predsjedništvu stranke.

  • Regija

  • 22. Dec. 2023  22. Dec. 2023

  • 4

Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić saopštio je da je podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika te stranke.

On je istakao da je ovu odluku saopštio večeras Predsjedništvu stranke i najavio je da se više neće kandidovati za mjesto predsjednika.

„Ovu odluku sam doneo pre nekoliko dana, a večeras sam je saopštio ljudima za koje sam osećao potrebu da o tome budu obavešteni pre ostatka javnosti – članovima Predsedništva Narodne stranke. Imajući u vidu izborne rezultate, ovo je jedini odgovoran korak kojim se čuva dostojanstvo stranke, i neophodan preduslov za to da bi ona mogla da se ponovo uzdigne, ostajući verna svojoj izvornoj politici i principima“, napisao je Jeremić na društvenoj mreži X.

On je dodao da se ponosi što je u prethodnih šest godina imao čast da predvodi izuzetne ljude, kojima je interes naroda i Srbije bio na prvom mjestu. Kako je rekao, oni su mu postali porodica i moći će uvijek na njega da računaju.

Jeremić je naveo da će novog lidera Narodne stranke izabrati članovi na Izbornoj skupštini stranke, da se on neće ponovo kandidovati za predsjednika, ali da će novo rukovodstvo imati njegovu bezrezervnu podršku.

„O učešću i eventualnim koalicijama na svim izborima koji bi mogli da se dogode pre Izborne skupštine stranke odlučivaće Predsedništvo Narodne stranke, koje je od danas u tehničkom mandatu. Podržavamo zahteve građana i opozicionih stranaka da dođe do novih izbora na svim nivoima, u skladu sa zakonom“, istakao je Jeremić.

Kako je dodao, nezavisno od izbornih uslova i svih drugih nepovoljnih okolnosti u kojima su se borili, nema sumnje da je volja građana Srbije takva da Narodna stranka u ovom trenutku ne predstavlja značajan činilac u političkom životu Srbije.

„Poštujući to, moje kolege iz Predsedništva i ja smo odlučili da do daljnjeg u javnosti nastupamo samo u ličnom kapacitetu. Želim da se od srca zahvalim svim građanima Srbije koji su nam na ovim izborima poklonili poverenje, kao i svim svojim saborcima na nesebičnom zalaganju u prethodnim mesecima u borbi za vrednosti i politiku u koju iskreno verujemo. Srbija zaslužuje mnogo više i mnogo bolje od onoga što danas ima. Nastaviću da činim sve što je u mojoj moći da se to ostvari“, poručio je Jeremić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...