PREMIJER FEDERACIJE BiH NERMIN NIKŠIĆ: „To je vrlo pohvalno. No nemamo luksuz vraćanja u prošlost koju ne možemo izmijeniti..."

-Hvala svim delegatkinjama i delegatima u Domu naroda koji su danas glasali za rebalans, zaključio je Nikšić.

  • Društvo

  • 01. Nov. 2023  

  • 0

-Rebalans budžeta potvrđen je i u Domu naroda. Dobro je vidjeti da izvršna i zakonodavna vlast imaju isti interes, interes građana u Federaciji. To je vrlo pohvalno, poručio je na društveni mrežama premijer Federacije BiH Nermin Nikšić.

-Nije zgoreg ponoviti da je rebalans budžeta važan najprije zbog obaveza prema socijalnim kategorijama. Prije svega treba spomenuti Fond solidarnosti u koji je nakon dvadeset godina neuplaćivanja pušteno deset miliona maraka. Iznos sredstava za Fond i način na koji su se morala tražiti rješenja da 1700 pacijenata bude ugrađeno u budžet su možda i najbolji primjer šta znači rješavati višegodišnji problem.

Sastanak i razgovor sa teškom oboljelim pacijentima kojeg smo ministri Rimac, Mijatović, Kraljević i ja imali bio je iskren, nismo obećali nemoguće, a ono što smo u okvirima mogućeg obećali smo ispunili. To je mali korak, jer su neuplaćena sredstva za Fond ogromna.

No nemamo luksuz vraćanja u prošlost koju ne možemo izmijeniti. Smatram važnijim naše opredijeljenje da ovaj mali korak bude tek prvi ka sistemskom rješenju kojeg ćemo sa udruženjima tražiti. I za ove, ali i sve druge kategorije.

Hvala svim delegatkinjama i delegatima u Domu naroda koji su danas glasali za rebalans, zaključio je Nikšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...