SVEGA MU JE DOSTA: Ministar Sevlid Hurtić ne ide na svečanost u Vogošću, Borjana Krišto je...

Zbog toga gotovo 300 većinom bošnjačkih porodica u Republici Srpskoj nije dobilo krov nad glavom, i pitanje je kada će.

  • Mini market

  • 01. Nov. 2023  

  • 1

Najugroženije interno raseljene porodice koje su za mjesto svog integrisanja izabrali Vogošću, danas će dobiti ključeve svojih novoizgrađenih stanova. Svečanom uručenju ključeva i presijecanju vrpce prisustvovat će predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, ali ne i ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić u čijoj je nadležnosti upravljanje i provođenje tog projekta u BiH.

Hurtić svečanom uručenju 27 ključeva za isto toliko porodica ne želi prisustovati iz moralnih razloga te zbog opstruiranja ovog projekta putem kojeg je u BiH do sad izgrađeno 2.778 stambenih jedinica, a čijem otvaranju Krišto nikada nije prisustvovala, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Zbog toga Hurtić smatra nedopustivim da vrpce presjeca onaj čija politika godinama ne odobrava izdvajanje sredstava iz budžeta za ovaj projekat.

- Ministarstvo već godinama u budžetskom zahtjevu traži sredstva za završetak projekta, a što je i predviđeno međunarodnim sporazumom. Zbog toga gotovo 300 većinom bošnjačkih porodica u Republici Srpskoj nije dobilo krov nad glavom, i pitanje je kada će -  navode iz Ministarstva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...