ŠEF PREDSTAVNIŠTA RS-a u MOSKVI PRIZNAO SVE: „Velike su obaveze zvaničnika Rusije. Predsjednik Vladimir Putin nedavno se vratio iz Kine, svi termini su gotovo popunjeni..."

- Republika Srpska je izložena velikim pritiscima i važno je da postoji neko ko nas razumije, podržava Dejtonski sporazum, a to je svakako Rusija, poručio je Perović.

  • Mini market

  • 02. Nov. 2023  02. Nov. 2023

  • 4

-Vrlo brzo očekujemo i zvaničan datum posjete predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Ruskoj Federaciji, rekao je za RTRS Duško Perović, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji. 

-Velike su obaveze zvaničnika Rusije. Znamo da je predsjednik Vladimir Putin nedavno se vratio sa Samita u Kini, svi termini su gotovo popunjeni, ali nema sumnje da će Dodik uskoro biti u Moskvi i imaće sastanke na visokom nivou. Biće to veoma važna posjeta, kazao je Perović, priznavši da od susreta Dodika i Putina po svemu sudeći neće biti ništa.

- Republika Srpska je izložena velikim pritiscima i važno je da postoji neko ko nas razumije, podržava Dejtonski sporazum, a to je svakako Rusija, poručio je Perović.

- Organizuje je Balkanski klub Naučnog studentskog društva Moskovskog državnog univerziteta međunarodnih odnosa ruskog MIP-a u okviru projekta "Akademija NSD-a", uz pomoć granta Ministarstva nauke i visokog obrazovanja Ruske Federacije zajedno sa Predstavništvom Republike Srpske u Rusiji i Fondom za podršku javne diplomatije "Aleksandar Gorčakov", dodao je Perović.

- Odziv je već veoma veliki, Balkan je nažalost ne baš u dobrom smislu bio popularan u posljednjih nekoliko decenija. Učestvovaće na jednom panelu i naš proslavljeni režiser Emir Kusturica. Biće tu i "Kino festival" dokumentarnog filma, izložba slika, naučni radovi, kazao  je Perović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...