NAKON ŠTO SU SAD UVELE NOVE SANKCIJE ZA DODIKOV REŽIM, ISPLIVALI DETALJI O RUSKOM UTJECAJU U BiH: Kakva je veza Dodika, Perovića i ruskog milijardera Serdarova?

Perović je 2014.godine doveo Dodiku na noge ruskog milijardera Rašida Seardarova

  • Politika

  • 16. Nov. 2023  

  • 2

Ministarstvo finansija SAD uvelo je danas nove sankcije za nekoliko osoba iz BiH.

Među njima je Duško Perović, čovjek koji je spojio Milorada Dodika sa Vladimirom Putinom. Naime, Perović je godinama glavna veza Dodika sa Rusijom.

Perović je dugogodišnji šef predstavništva RS u Moskvi, u Rusiji. Kako se navodi, Perović je također služio kao posrednik za Vladu RS-a na čelu sa Dodikom i istaknutog ruskog milijardera. Iako je bio službenik Vlade RS, Perović je bio zaposlen u dvije firme ovog milijardera u isto vrijeme kada je milijarder bio u procesu sklapanja profitabilnog posla sa Vladom RS.

No, kada se vratimo unazad nekoliko godina, a o čemu se pisali mediji u RS, ali i BiH, Perović je 2014.godine doveo Dodiku na noge ruskog milijardera Rašida Seardarova kako bi dogovorili izgradnju Hidroelektrane (HE) „Mrsovo“.

Inače, glavna Serdarova ruka tada je u BiH upravio bio Perović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...