NAJAVILI I TUŽBU: Vlada RS-a objasnila zašto se nakon sankcija pripojila domeni Srbije

Također su najavili da će Vlada RS-a podnijeti tužbu protiv kompanije koja je onemogućila korištenje web stranice Vlade Republike Srpske.

  • Vijesti

  • 02. Nov. 2023  

  • 0

Nakon što su zbog američkih sankcija ostali bez web stranica institucija Vlada bh. entiteta Republika Srpska prebacila se na korištenje domene susjedne Srbije.

Iz Vlade Republike Srpske su kazali da su nakon odluke registratora iz Sjedinjenih Američkih Država stručne službe Vlade RS-a preduzele sve potrebne aktivnosti i od danas je sve osposobljeno za nesmetano funkcionisanje web stranice - vladars.rs.

"Ovom prilikom ističemo da su svi podaci Vlade sačuvani, ništa nije uništeno ili otuđeno i od danas sve funkcioniše, kao i prije blokade. Preko 3.000 stranica bit će prevedene na novi domen .rs do kraja sedmice te će svi sajtovi institucija Republike Srpske biti u funkciji, naveli su.

Također su najavili da će Vlada RS-a podnijeti tužbu protiv kompanije koja je onemogućila korištenje web stranice Vlade Republike Srpske.

"Blokadom domena.net, koji je plaćen do kraja februara 2025. godine, nanesena je određena šteta u komunikacija Vlade Republike Srpske sa građanima i cjelokupnom javnosti, ali bez obzira na blokadu koja je trajala nekoliko dana, građani nisu bili uskraćeni za informacije, aktivnosti i mjere koje je provodila Vlada, kao i njene službe", zaključili su iz Vlade RS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...