SJAJNA KOŠARKA U PHOENIXU: Briljantni Francuz Wanbenyama vodio „Spurse“ do pobjede“, skromna Nurkićeva partija 

Ta se visoka prednost održavala sve do početka posljednje četvrtine kada se kod domaćina razigrao Booker, kojem se pridružio Durant. Četiri minute prije kraja rezultat je bio izjednačen 116-116.

  • Sport

  • 03. Nov. 2023  

  • 0

Košarkaši „Phoenix Sunsa“ i „San Antonio Spursa“ odigrali su noćas najneobičniju utakmicu u dosadašnoj toku NBA sezone.

Gosti iz San Antonija su od početka zaigrali izvanredno, pogađali su koš iz svih pozicija, a u odbrani potpuno zaustavili košarkaše „Sunsa“ među kojim se prvi put ove sezone našao i Davin Boker. Već sredinom druge četvrtine prednost „Spursa“ je iznosila i 25 poena. Na poluvrijeme se otišlo sa 20 poena prednosti za „Spurse“.

Ta se visoka prednost održavala sve do početka posljednje četvrtine kada se kod domaćina razigrao Booker, kojem se pridružio Durant. Četiri minute prije kraja rezultat je bio izjednačen 116-116.

Potom je na scenu stupio 19-godišnji Freancuz Victor Wanbenyama koji je noćas opravdao sve što je posljednjih godinama pisalo o njemu kao nesvakidašnjem košarkaškom čudu. U kratkom roku je ubacio 8 poena i odveo svoj tim na nedostižnih deset poena razlike.

Francuski košarkaš bio je najbolji igrač utakmice sa rekordom NBA karijere od 38 poena i 10 skokova. Odličan je bio i Zach Collins koji je postigao 19 poena.

Kod „Sunsa“ Devin Booker je ubacio 35 poena, imao i 13 asistencija i 9 skokova. Kevin Durant je postigao 28 poena.

Jusuf Nurkić odigrao najslabiju partiju od dolaska u „Phoenix Sunse“. Iako je bio starter,  u igri je proveo svega 19 minuta tokom kojih je ubacio 7 poena, imao 3 skoka i 2 asistencije.

Ostali rezultati noćas odigranih utakmica

Toronto Raptors-Philadelphia 76ers: 99-114

Detroit Pistons-New Orleans Pelicans: 125-116

Orlando Magic-Utah Jazz: 115-113 

(SB)    

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...