ANDRIJA MANDIĆ U AKCIJI: "Ne pristajemo na opstrukcije, popis će biti održan 30. novembra"

Istakao je da će izmjene i dopune zakona o popisu inicirati Vlada

  • Regija

  • 03. Nov. 2023  

  • 2

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić saopštio je da će u organizaciji i sprovođenju predstojećeg popisa stanovništva biti ispoštovane preporuke Eurostata, ali da ne pristaju na opstrukcije po tom pitanju. Opozicija nije došla na sastanak sa predstavnicima vlasti i premijerom Milojkom Spajićem.

Na današnjem sastanku, osim Mandića i Spajića, bili su i funkcioneri Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i Boris Bogdanović, lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, predstavnici Koalicije Za budućnost Crne Gore, Pokreta "Evropa sad" i ministar Maraš Dukaj. Od opozicije jedino je prisustvovao portparol BS Damir Gutić, piše Pobjeda.

"Željeli smo da uz učešće svih budemo inicijatori potrebnih zakona, ali DPS nije želio da bude dio tog skupštinskog dijaloga. Bio sam iznenađen da opozicione stranke imaju veće povjerenje u Vladu, nego u same sebe", rekao je Mandić.

Istakao je da će izmjene i dopune zakona o popisu inicirati Vlada, sve primjedbe će se slati prema inicijatoru, a da će najvažniji zahtjevi, uključujući softver baze podataka, biti ispoštovani...

"Podaci sa popisa su nam neophodni za reforme koje planiramo, i popis će biti održan 30. novembra",  rekao je Mandić. 

Spajić se juče, takođe povodom popisa, sastao sa predstavnicima crnogorskih navladinih organizacija.

Prekjuče se sastao predstavnicima vijeća-savjeta manje brojnih naroda i nacionalnih zajednica, kao i sa predstavnicima Demokratske partije socijalista Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke.

Premijer je, nakon tog sastanka, kazao da je Vlada voljna da iznađe rješenje za sve što potencijalno predstavlja otvoreno pitanje u smislu sprovođenja predstojećeg popisa.

Svi učesnici dijaloga, kako je saopšteno iz Vlade nakon sastanka Spajića i predstavnika opozicije, iskazali su spremnost da se postigne najširi konsenzus o ovom pitanju.

Podsjetimo, 44. Vlada Crne Gore donijela je odluku da popis stanovništva odloži za mjesec dana, tačnije 30. novembra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...