ZAPLIJENJENA MARIHUANA VRIJEDNA 60.000 EURA, ŠEF POLICIJE TVRDI: "Kvaliteta je odlična"

Kad smo izvršili provjere i to potvrdili, krenuli smo u višemjesečno kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo zapljenom veće količine znači stabljika i droge tipa konoplja”, kazao je šef policije u Petrinji.

  • Hronika

  • 03. Nov. 2023  

  • 0

Načelnik Policijske postaje Petrinje Robert Ramušćak komentirao je za RTL Danas hapšenj 57-godišnjeg osumnjičenog uzgajivača marihuane, kod kojeg je, uz opremu za proizvodnju, pronađeno šezdesetak stabljika konoplje zasađenih u dvorištu i plasteniku, preko 270 stabljika na sušenju i 30 kilograma marihuane spremne za preprodaju.

“Kontinuiranim operativnim radom i višemjesečnim naše došlo do nekih preliminarnih inicijalnih saznanja da bi mogla postojati sumnja da se osumnjičenik bavi sadnjom i proizvodnjom veće količine stabljika indijske konoplje. Kad smo izvršili provjere i to potvrdili, krenuli smo u višemjesečno kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo zapljenom veće količine znači stabljika i droge tipa konoplja”, kazao je Ramušćak.

Istraživanje su proveli u suradnji s Graničnom policijom i kolegama iz odjela kriminaliteta droga te Državnim odvjetništvom. Na temelju naloga nadležnog suda krenuli su u akciju te pretragom pronašli 60 stabljika koje su bile zasađene i 277 stabljika koje su se sušile.

Kaže da ih je količina iznenadila. Otkrio je da bi na crnom tržištu stabljike koje su se već osušile vrijedile između 50.000 i 60.000 eura. Na pitanje kakva je bila kvaliteta, odgovorio je: "Odlična. Izvršenim pregledom ispitivanja bila je pozitivna reakcija na prisutnost THC-a, i to jako dobre kvalitete."

S obzirom na to da se istraživanje nastavlja, kazao je kako ne može iznositi detalje za koje područje i za koga je droga bila namijenjena. Muškarac kojeg su uhapsili je živio sam. Iako ovo nije najveća zapljena na njihovom području, ipak je bila zapaženija, a ove godine do sad su već imali sveukupno više od 200 zapljena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...