ZASTUPNIK U PARLAMENTARNOJ SKUPŠTINI BiH MIDHAT ČAUŠEVIĆ: "Zašto Ministarstvo vanjskih poslova BiH ne spašava naše državljane, pozivam Konakovića da se uzobilji"

"Zašto Ministarstvo vanjskih poslova ne spašava državljane BiH iz Gaze? Dok države regiona i Evrope masovno evakuišu svoje državljane koji se nalaze u Gazi, aktuelna vlast u Bosni i Hercegovini po tom pitanju očigledno ne radi apsolutno ništa", kaže Čaušević

  • Politika

  • 05. Nov. 2023  

  • 1

Državni zastupnik SDA Midhat Čaušević smatra kako Ministarstvo vanjskih poslova BiH ne radi ništa na evakuaciji svojih državlja iz Gaza koja je pod strašnim napadima izraelske vojske.

Zašto Ministarstvo vanjskih poslova ne spašava državljane BiH iz Gaze? Dok države regiona i Evrope masovno evakuišu svoje državljane koji se nalaze u Gazi, aktuelna vlast u Bosni i Hercegovini po tom pitanju očigledno ne radi apsolutno ništa. Za razliku od Hrvatske, koja je već uspjela evakuisati sve svoje državljane iz Gaze, više od 50 državljana Bosne i Hercegovine i njihovih srodnika uzalud čekaju pomoć Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Umjesto da spašava naše sunarodnjake iz Gaze, gdje svake minute gine stotine ljudi, ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković organizuje konferenciju za medije na kojoj se hvali ukidanjem viza za Ujedinjene Arapske Emirate i uštedama za imućne građane koji si mogu priuštiti luksuzna putovanja u Dubai", naveo je Čaušević.

Dodaje kako je ministrica vanjskih poslova BiH u prethodnom mandatu Bisera Turković u rekordnom roku omogućila povratak državljana BiH koje je početak globalne pandemije koronavirusa zatekao u inostranstvu i to nakon gotovo potpune obustave međunarodnih letova i blokade prelaska državnih granica.

Ranije su ministri vanjskih poslova na sličan način reagovali i evakuisali državljane BiH iz Libije i ostalih država tokom „Arapskog proljeća“. Pozivam ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića da se uozbilji i da, umjesto ispraznih konferencija za medije, počne raditi ono što je zaista njegov posao", poručio je Čaušević na društvenim mrežama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...