DODIK IMA MOLBU ZA ALIJEVA: "Umarširajte i kod nas kao što ste u Nagorno Karabah?"

"Dragi vođo, kolega Alijev, kao što su Vas iz EU i SAD osuđivali zbog Vaše junačke akcije u Nagorno Karabahu, tako mene isti ti već neko vrijeme optužuju zbog moje junačke odbrane moje države, a sad hoće i da me osude, ali ne mogu mi ništa."

  • Mini market

  • 05. Nov. 2023  

  • 0

“Uzvišeni državniče i premudri vođo, predsjedniče Alijev, kao što ste nedavno junački za čas posla umarširali u Nagorno Karabah, molim Vas da isto tako brzo umarširate u našu Rafineriju u Brodu sa Vašim kompanijama i desetinama miliona evra, a još bolje sa stotinama miliona evra, jer ćete je tako brže osvojiti!

Uostalom, ta rafinerija i nije baš sasvim naša, jer sam je ja lično davno prodao nekim Rusima, ali oni su do sada napravili stotine miliona maraka akumuliranog gubitka, pa je krajnje vrijeme da se povuku. U to ću ih opet ja lično ubijediti čim sad dođem u Rusiju: uvjeravam Vas da sa njihove strane neće biti nikakvog otpora!”, poručio je predsjednik RS Milorad Dodik u pismu namjere predsjedniku Azerbejdžama Ilhamu Alijevu, nakon što je premijer RS Radovan Višković otkrio da je Azerbejdžan zainteresovan da uđe u Rafineriju nafte u Brodu i njoj srodne firme.

“Dragi vođo, kolega Alijev, kao što su Vas iz EU i SAD osuđivali zbog Vaše junačke akcije u Nagorno Karabahu, tako mene isti ti već neko vrijeme optužuju zbog moje junačke odbrane moje države, a sad hoće i da me osude, ali ne mogu mi ništa. Doduše, više ništa neće ni da mi daju, što je, da Vam budem iskren, glavni razlog što Vam pišem ovo sitno pismo. Vaša zemlja bogata naftom i gasom, pod Vašim dvadesetogodišnjim vođstvom postala je takoreći ogledalo u koje i sam sve češće zagledam: u njemu vidim sebe odmah pored Vas i Vašeg pokojnog oca Hajdara, koji je čeličnom pesnicom svoje vladavine stvorio pretpostavke da napravite Vašu prosperitetnu državu i da još dugo njome vladate!

Da bi i moja država ostala na putu prosperiteta, još jednom Vas usrdno molim da Vaše kompanije što prije izvrše juriš u našu Rafineriju nafte u Brodu i njoj srodne firme. Tako ćemo svi lijepo zaraditi, a Vi ponajviše: slobodno mi možete vjerovati, jer me moj preduzetnički osjećaj rijetko kad vara!”, napisao je Dodik Alijevu.

“U znak vječne zahvalnosti, ja ću i Vama i Vašem pokojnom ocu podići spomenike u mojoj prestonici Banjaluci, koji će biti još veći i ljepši od spomenika koji su Vašem ocu u renoviranom Tašmajdanskom parku u Beogradu 2011. godine podigli moji tadašnji prijatelji predsjednik Tadić i gradonačelnik Đilas. Vi ste njima za svu tu ljepotu tada dali 2 miliona evra, ali pošto je inflacija za ovih 12 godina obezvrijedila i evro, ja sam izračunao da, ako bi Vi meni sada dali 3 miliona evra, ja bih za te pare u Banjaluci mogao napraviti još ljepši park od Tašmajdana sa još veličanstvenijim spomenicima i Vama i Vašem ocu!”, objasnio je Dodik Alijevu.

“Ja taj park i spomenike u natprirodnoj veličini mogu izgraditi Vašim novcem bilo kada: prije ili poslije Vašeg juriša u Rafineriju, kako god Vi odlučite. Ja ovdje u Banjaluci za taj posao već imam kvalifikovanog izvođača, koji je naš poznati Picin park temeljno preuredio i tu sagradio veleljepno zdanje na korist našim carinicima. Taj neimar po imenu Mile Radišić je, inače, moj kum, što nam samo može olakšati cijeli posao: on već ima neke skice i parka i oba spomenika, koje ću Vam lično proslijediti diplomatskom poštom.

A sa gradonačelnikom Banjaluke, koji nekad zna da bude nezgodan, a nekad i veoma nagodan, ja ću lično sve završiti, ako baš bude bilo potrebe, mada čisto sumnjam. Pored spomenika Vama i Vašem ocu, meni lično tu nikakav spomenik ne treba, ali ako Vi ili moj narod baš budete na njemu insistirali, ja se neću buniti, s tim da znate da Vas to ne bi ništa koštalo, jer bi ga moj kum besplatno uradio! Nadam se da ćemo se uskoro čuti telefonom da sve utanačimo. Živjeli!”, poručio je Dodik na kraju pisma Alijevu.

Tekst je satiričnog sadržaja.

autor: Slobodan Durmanović/TV BN

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...