ADIS AHMETOVIĆ NE ODUSTAJE: "Nećete promijeniti moj stav! Hamas je teroristička organizacija, a Izrael se brani"

Ponovno bez osude etničkog čišćenja Izraela, ponovno bez trunke solidarnosti prema Palestincima Gaze kojih će uskoro biti 10 hiljada ubijenih, od čega možda i 4 hiljade djece.

  • Evropa

  • 05. Nov. 2023  05. Nov. 2023

  • 14

SPD Hannover se zajedno sa Adisom Ahmetovićem oglasio poslije dužeg vremena po pitanju stotine komentara ispod njegovih objava koje su pisali većinski pripadnici bošnjačkog naroda kritikujući ga zbog podrške Izraelu u ubijanju djece i civila, bez bilo kakvog poziva na nasilje prema njemu, međutim u saopćenju se ne navodi tako: 

"Vjerovatno ste to primijetili u posljednjih nekoliko sedmica. Mi, a posebno naš kopredsjedavajući Adis Ahmetović, morali smo ograničiti ili čak potpuno deaktivirati funkciju komentara na mnogim objavama." 

alt

"To je rezultat poplave antisemitskih uvreda, poziva na nasilje, pa čak i konkretnih prijetnji smrću njemu i nama od iskazivanja solidarnosti za Izrael nakon brutalnog terorističkog napada Hamasa na civilne žrtve 7. oktobra." 

"Jasno nam je: Hamas je jedna teroristička organizacija. Za Njemačku, pravo Izraela na postojanje je državna politika - to je zasnovano na našoj istorijskoj i evropskoj odgovornosti." 

"Prijetnje bilo koje vrste prema političarima, privatnim licima i institucijama se ne mogu tolerirati. Mržnja sa kojom se mnogi od nas trenutno suočavaju je neprihvatljiva. Kao SPD, zalažemo se za miran suživot i nastavit ćemo da preduzimamo odlučne akcije protiv svih oblika antisemitizma i rasizma.", piše u saopćenju SPD-a Hannovera koji predvodi Adis Ahmetović. 

Ponovno bez osude etničkog čišćenja Izraela, ponovno bez trunke solidarnosti prema Palestincima Gaze kojih će uskoro biti 10 hiljada ubijenih, od čega možda i više od 4.000 djece.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...