U REPUBLICI SRPSKOJ KAO U SJEVERNOJ KOREJI: Vukota Govedarica u nevjerici -„Možda je i ovo neka neslana šala SNSD-a…“

Ni na tu izjavu o Dodikovim saznanjima da pojedinci krše zakon zloupotrebom položaja i neovlaštenim korištenjem medicinske opreme niko nije reagovao.

  • Društvo

  • 06. Nov. 2023  

  • 1

Tužilaštvo RS-a obustavilo je istragu protiv Milorada Dodika i Radovana Viškovića. Protiv njih dvojice je podnesena krivična prijava zbog, kako se navodi, neprijavljivanja krivičnih djela u Vladi RS-a.

Krivičnu prijavu je podnio banjalučki advokat Dario Sandić zbog izjava s početka ove godine - da u Vladi postoje zaposleni koji nikada ne dolaze na posao, a primaju platu. Prijava je podnesena, pisalo je u prijavi, jer su svoja saznanja morali prijaviti tužilaštvu. Iz Okružnog tužilaštva Banja Luka, kojem je podnesena prijava, odgovornost prebacuju na Tužilaštvo RS-a. Iz Tužilaštva RS-a nisu odgovorili na pitanja u vezi s odlukom o obustavljanju istrage protiv Viškovića i Dodika.

Ključno pitanje jeste je li pravosuđe u RS-u, odnosno BiH - nezavisno, kaže analitičar Stefan Blagić. U tom svjetlu, smatra on, treba posmatrati i ovu odluku tužilaštva: „Svaka do sada krivična prijava koja se podnosila protiv nekog od zvaničnika RS-a, prvenstveno SNSD-a – padala je“.

Opozicija u RS-u podsjeća na neke ranije slučajeve kada tužilaštva također nisu reagovala.

„Podsjetit ću - kad je Dodik govorio da prisluškuje opoziciju i kada je javnost reagovala, on je rekao da se šalio. Možda je i ovo neka njihova neslana šala“, kaže Vukota Govedarica, SDS-ov zastupnik u NSRS-u.

Milorad Dodik je prije nekoliko dana na Univerzitetskom kliničkom centru RS-a rekao da vrijednu medicinsku opremu u bolnicama pojedinci koriste u privatnoj praksi. Ni na tu izjavu o Dodikovim saznanjima da pojedinci krše zakon zloupotrebom položaja i neovlaštenim korištenjem medicinske opreme niko nije reagovao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...