POSJETA AMERIČKOG DRŽAVNOG SEKRETARA DOŽIVJELA FIJASKO: Fidan nije želio zagrliti Blinkena (VIDEO)

Više od izjava pažnju su privukli detalji na koji način je Blinken dočekan u Ankari

  • Evropa

  • 06. Nov. 2023  06. Nov. 2023

  • 0

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Antony Blinken sinoć je doputovao u Ankaru gdje se sastao sa ministrom vanjskih poslova Türkiye Hakanom Fidanom.

Više od izjava pažnju su privukli detalji na koji način je Blinken dočekan u Ankari. Naime, umjesto dočeka na većem nivou, Blinkena je na aerodromu dočekao pomoćnik guvernera Ankare Namik Kemal Nazlı.

alt

Pri susretu s ministrom vanjskih poslova Türkiye Fidanom, Blinken je krenuo da zagrli Fidana što je ministar Fidan vidno izbjegao. A u toku sastanka na stolu pored kojeg je sjedio Blinken nalazio se ukras u vidu džamije Al Aqsa koja se nalazila u sredini mjesec i zvijezde, piše Stav.ba.

Samo dan prije predsjednik Türkiye Recep Tayyip Erdoğan poručio je da Türkiye čini mnogo više od onoga što se na prvi pogled čini kada je u pitanju Palestina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...