VUKANOVIĆ ZATRESAO REPUBLIKU SRPSKU: Zastupnik u NSRS-u objavio pismo bivšeg pripadnika HVO-a, oglasila se ogorčena Željka Cvijanović…

Ona je poručila Vukanoviću ako želi da to utvrđuju na sudu, nije problem.

  • Mini market

  • 07. Nov. 2023  07. Nov. 2023

  • 2

Nebojša Vukanović , zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske iznosio je i ranije detalje iz rodoslova Željke Cvijanović , još pred izbore 2018. godine zbog čega ga je Centralna izborna komisija BiH drakonski kaznila sa 6 000 maraka, a sada je u cijelosti objavio pismo Hrvata iz Posavine , bivšeg pripadnika HVO-a, te sa nestrpljenjem, kako je poručio, čeka njenu Tužbu za klevetu, kako bi na sudu dokazali činjenice.

Pošteni čovječe,

OVO NEĆETE PROČITATI U ZVANIČNOJ BIOGRAFIJI ŽELJKE CVIJANOVIĆ

Željka Cvijanović, rođena Grabovac

Otac: Slobodan Grabovac
Njegovi roditelji: Jovo Grabovac i
Vukosava Grabovac, rođena Markočević

Majka: Iva Grabovac, rođena Marić
Nacionalnost: Hrvatica
Njeni roditelji: Pejo Marić i
Ana Marić, rođena Opačak

Željkin ujak je Ivo Marić, komandant Hrvatskog vijeća obrane koji je branio, Vi Srbi kažete napadao, na Bosanski Brod i Koridor, a djed Pajo Marić bio je ustaški satnik koji je sa zemljom sravnio srpska sela oko Dervente!

Tetka ima restoran u Njemačkoj pun ustaške ikonografije i tamo se skupljaju samo ustaše za koje su Bujanec i Hasanbegović skupa s Penavom „mala djeca“!

Ko ne vjeruje u ovu priču nek dođe u selo Žeravac kod Dervente i nek provjeri. Sinoć su ljudi iši na provjeru nakon objave na portalu „Klix“, vlasništvo braće Šimić iz Sarajeva. Nek pitaju Ivicu Oroza!

Da mi je ne(t)ko rekao prije 25 godina da će jedan Srbin, u ovom slučaju Vi, biti jedini glas razuma u državi Bosni i Hercegovini i da će se boriti za sve nas „male ljude“, bez obzira na vjeru i naciju rekao bih mu da je lud ali drago mi je što ste me demantirali!

Divim se Vašoj hrabrosti! Što god da čujem, svaki vikend sam u Bosanskoj Posavini, vezan za „mutljavine“, bivše i sadašnje, između hrvatske „vlasti“ i „vlasti boljeg“ entiteta, pod navodne znakove stavljam jer su oni marionete istih, ja Vam šaljem! Hrvati iz BiH i Bošnjaci iz BiH Vas mnogo poštuju!

Želim Vam svu sreću ovoga svijeta, navodi se u pismu.

BRZI ODGOVOR

Nakon svega oglasila se i članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović , te izjavila da nema ujaka i da Nebojša Vukanović laže, te da nije prvi put da se služi takvim podmetanjima i lažima.

- Već su to eksploatisali i on i neki drugi opozicionari, ali to Vukanovića nije zaustavilo da, u očitom nedostatku teme kojom bi popunio javni prostor, ponovo pribjegava istim lažima, kazala je Cvijanović upitana da prokomentariše Vukanovićevu izjavu u kojoj je rekao da je njen ujak" organizira obilježavanje vojnika HVO-a".

Ona je poručila Vukanoviću ako želi da utvrdi na sudu, nije problem.

Ne, niti tu nije bio kraj.

Nakon brojnih reakcija na njegove jučerašnje istupe ponovno se oglasio Nebojša Vukanović.

-Lančane reakcije čelnika vlasti, koje skaču kao opareni, pokazuju da je meta pogođena u središte, a ne bi se iznenadilo da su svi dobili nalog, iz centra moći na vrhu sustava, da moraju izaći u javnost i reagirati. Neka bude borba neprestana do konačne pobjede, poručio je Vukanović.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...