BLIŽE SE IZBORI U SRBIJI: Telekom po čačanskim selima nudi penzionerima besplatnu kablovsku, mještani kažu – sve za glas na izborima

Sagovornici Nove ističu da je veliki broj poziva upućen čačanskim domaćinstvima, te da su mnogi, kako kažu, prozreli šta se krije iza ove udružene kampanje državnog Telekoma i vladajuće partije – omogućiti što više glasova Srpskoj naprednoj stranci.

  • Regija

  • 07. Nov. 2023  

  • 0

Zajedno u izbornu kampanju sa Srpskom naprednom strankom krenuo je i državni Telekom Srbija, izvještava Nova.rs. Uprkos tome što se finansira od novca svih građana Srbije, Telekom već danima pomaže vladajućoj partiji da ostvari povoljan rezultat nudeći uglavnom seoskim i staračkim domaćinstvima besplatan internet i kablovsku televiziju na dve godine.

Sagovornici Nove ističu da je veliki broj poziva upućen čačanskim domaćinstvima, te da su mnogi, kako kažu, prozreli šta se krije iza ove udružene kampanje državnog Telekoma i vladajuće partije – omogućiti što više glasova Srpskoj naprednoj stranci.

Penzionerka Rada Živković priča za ovaj portal da su mnogi iz "Telekoma" dolazili u selo Trnavu, gdje živi sa suprugom, sa istom ponudom. Na svu sreću, nije bila kod kuće jer bi, najvjerovatnije , burno reagovala.

"Mene lično nije niko zvao, ali su zato "okupirali" komšiluk. Oni koji generišu sve to znaju – zašto to rade. Očekujem i gore stvari“, kaže Rada Živković za naš portal.

Ocjenjuje da situacija počinje da zabrinjava budući da se zna šta sve nude.

Samo ludom nije jasno

"Počev od dvadeset hiljada penzionerima, studentima, majkama čija deca nemaju više od šesnaest godina. Ovde samo lud i ćorav čovek ne vidi šta se zapravo ovde sprema i događa", navela je Rada Živković.

Prema njenim rečima, kada se krug obrne, sve se to radi o trošku građana Srbije.

"Ovo je priča koja je svima nama vrlo jasna. Verovatno će negde „upaliti“, na na drugom mestu neće. Sa „Telekomom“ je sve kulminiralo. Znamo šta se valja iza brda, a oni hoće da uguše ovo malo slobodnih medija po svaku cenu“, priča Rada Živković.

Istina, kako dodaje, mnogim ljudima i sitnica znači gratis. Međutim, ističe, nisu svesni da ih to uvlači u jedan kolovrat ponižavanja.

"Obično kažu dao mi je koliko bilo, a priča nije tako jednostavna. Šta nam je dala opozicija, a šta smo dobili od predsedika Srbije, njihove su reči. Sve to čujem jer se krećem među ljudima, a na naplatu i grbaču će doći svima nama, a o izmenama zakona u medijima i da ne govorm", zaključila je za Nova.rs profesorka Rada Živković, koja je sada u penziji.

Sagovornik Nove, koji je zamolio da ostane anoniman, svedoči da su iz Telekoma uputili poziv uputili njegovoj ćerki sa ponudom na njegovo ime.

"Ja i baba živimo u Rakovi nadomak Čačka. Moja kći je umesto mene dobila poziv iz ovog preduzeća sa ponudom (u moje ime). Rekli su da će nam dati dve godine besplatno korišćenje svih usluga, pa posle kako budemo hteli“, priča on.

"Pa, ovaj ne silazi danju ni noću s televizora"

Prema njegovim riječima, ne može da gleda ni ovo što se "servira" na nekoliko kanala koje prati budući da ima set top box.

"Oni misle da smo mi ludi. Pa ovaj ne silazi sa televizora ni danju, ni noću (Aleksandar Vučić prim.aut). Smatra da smo budale i da ćemo glasati za njega. Dosta mi je njegove (Vučićeve) demagogije. Još je i u kampanji sa Šešeljem. Ovo je sramno i bezobrazno", zaključuje sagovornik Nove.

Inače, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući na režimskim televizijama najavio, između ostalog, isplatu socijalne pomoći korisnicima u iznosu od 10.000 dinara. Kako je rekao, penzioneri sa penzionerskim karticama imaće popust od 30 odsto za prevoz vozom, a na avio 15.

Takođe je kazao da će studenti imati velike popuste na letove. Nova je uputila pitanje kompaniji "Telekom Srbija" koji je interes tog preduzeća da daje usluge besplatno i zatražila komentar na navode penzionera sa kojima smo razgovarali, jer tvrde da je sve to zbog kampanje SNS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...