MUP RS NABAVLJA VODENI TOP, ALI NE ZA RAZBIJANJE DEMONSTRACIJA: Poznato je i koliko košta

Kako su dodali, ovaj uređaj, težine oko tri kilograma, koristi se u slučaju pronalaska eksplozivne napravne i procjene da se ona uništi.

  • Vijesti

  • 08. Nov. 2023  

  • 0

MUP Republike Srpske raspisao je tender za nabavku vodenog topa sa pripadajućom municijom, čija se vrijednost procjenjuje na oko 20.000 KM bez PDV, piše Srpskainfo.

Kako se navodi na portalu javne nabavke, rok za preuzimanje tenderske dokumentacije je 22. novembar ove godine.

Iako su pojedini mediji ranije objavili da MUP RS ima namjeru da nabavi vodeni top za razbijanje demonstracija, iz policije Srpske su objasnili da nije riječ o tome već o  topu za uklanjanje eksplozivnih naprava.

– Vlada Republike Srpske dala je saglasnost MUP-u za dopunu internog Plana i programa utroška sredstva od prodaje stalne imovine radi sprovođenja javne nabavke vodenog topa sa pripadajućom municijom za uklanjanje eksplozivnih naprava – rekli su ranije u MUP-u Republike Srpske.

Kako su dodali, ovaj uređaj, težine oko tri kilograma, koristi se u slučaju pronalaska eksplozivne napravne i procjene da se ona uništi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...