MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA RS SINIŠA KARAN PORUČIO: "Nema hapšenja Dodika"

On je dalje naveo da RS, kako protiče vrijeme, ima sve više različitih dokaza da je Schmidt niko i ništa.

  • Politika

  • 08. Nov. 2023  

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova RS Siniša Кaran rekao je da će ministarstvo koje predvodi zaštititi predsjednika RS Milorada Dodika, jer je napadnut ustavni poredak.

"Branićemo i štititi predsjednika RS i institucije koje su napadnute neustavnim djelovanjem Suda i Tužilaštva BiH i Christiana Schmidta. Nema hapšenja Dodika, nego će biti uhapšeni oni koji ruše ustavni poredak, a da je normalna država sad bi Sud i Tužilaštvo BiH, odnosno oni koji vode postupak protiv Dodika bili pohapšeni. Štitimo ustavni poredak, jer je napadnut ustavni poredak RS", rekao je novinarima Кaran, javila je Srna.

Ministar policije nije objasnio da li neko od MUP-a RS traži da hapsi Dodika ili takve naloge imaju neke druge policijske agencije, kao ni razloge eventualnog hapšenja predsjednika RS.

Kako prenosi Srna on je dalje naveo da RS, kako protiče vrijeme, ima sve više različitih dokaza da je Schmidt niko i ništa.

"Schmidt je apsolutno niko i ništa. Riječ je o notifikaciji Njemačke, odnosno obavještenju da je neko za nešto predložen, a to znači da je Schmidt bio predložen za visokog predstavnika i ništa više", rekao je novinarima Кaran.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...