LIDER NES-a NERMIN OGREŠEVIĆ: "Sada je do SDA. Nikad nećemo pristati na ucjene SDP i HDZ"

"NES je dokazao da je dosljedan, zajedno sa SDA u vlast ili u opoziciju. Ponavljam, sada je do SDA”, kazao je Ogrešević.

  • Politika

  • 08. Nov. 2023  08. Nov. 2023

  • 2

Predsjednik NES-a Nermin Ogrešević je za Faktor potvrdio da su predstavnici kantonalnih odbora ove stranke i SDA danas u Sarajevu održali sastanak, a tema je bila formiranje Vlade HNK.

“Prema onome što sam čuo od naših predstavnika, SDA je odlučna da bude u Vladi HNK, pa i po cijenu da NES ne bude dio te priče. Mi se držimo principa, da zajedno gradimo državotvorne politike u zaštiti Bosne i Hercegovine. 

Sada je na SDA hoće li se držati principa. Stvari su uvijek jednostavne, ili jesmo ili nismo zajedno u političkom smislu, da li smo spremni ili ne biti dosljedni. NES je dokazao da je dosljedan, zajedno sa SDA u vlast ili u opoziciju. Ponavljam, sada je do SDA”
kazao je Ogrešević.

Istakao je kako NES nikada neće pristati na ucjene.

“Nikada nećemo pristati da nas ucjenjuju HDZ i SDP", poručio je Ogrešević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...