SEKUNDE DO KATASTROFE: Vozačica s Teslom upala u vodu, pogledajte kako je sve završilo…

Nakon što je automobil izvučen, utovaren je u poseban spremnik gdje je automobil nekoliko dana držan pod nadzorom.

  • Auto

  • 09. Nov. 2023  

  • 0

Velika drama u kojoj je sudjelovao Teslin Model X odvijala se 1. oktobra u Hollywoodu na Floridi. Vozačica Tesle spuštala se niz rampu za čamce kako bi, zajedno s mužem, spustila jet ski u vodu, kada se nesreća dogodila. Automobil je skliznuo u vodu (vjerovatno greškom vozačice) i potouno je, a istovremeno se zapalila baterija. Prema Inside EV-u, vozačicu je spasio suprug.

Tesla je nastavila gorjeti u vodi, a vatrogasci koji su pozvani odlučili su ostaviti auto u vodi kako bi vatru držali pod kontrolom.

– Slana voda utjecala je na promjenu elektronike vozila i izazivala kratak spoj, što je izazvalo požar koji je dugo gorio pod vodom, objavila je holivudska vatrogasna i spasilačka služba na Facebooku. Nakon što je automobil izvučen, utovaren je u poseban spremnik gdje je automobil nekoliko dana držan pod nadzorom kako bi se osiguralo da se ponovno ne zapali.

To je problem sa svim električnim vozilima, ne samo s Teslom, jer ostaje mogućnost ponovnog zapaljenja, rekli su vatrogasci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...