BRZI UDAR: Američki napad na objekte koje koristi Revolucionarna garda Irana u...

Austin je rekao da napadi na američke trupe moraju prestati.

  • Svijet

  • 09. Nov. 2023  

  • 1

Sjedinjene Američke Države su sinoć po drugi put u posljednjih nekoliko sedmica izvele udare na skladište oružja u istočnoj Siriji za koje je Pentagon rekao da ga koristi Korpus iranske islamske revolucionarne garde (IRGC) i povezane skupine.

Dok napetosti rastu oko sukoba Izraela i Hamasa, američke i koalicijske trupe napadnute su najmanje 40 puta u Iraku i Siriji od strane snaga koje podržava Iran od početka oktobra. Četrdeset i pet američkih vojnika zadobilo je teže ili lakše ozljede, navodi Reuters.

Američki ministar odbrane Lloyd Austin rekao je da su napade izvela dva američka lovca F-15 i da su to bili odgovor na nedavne napade na američke snage.

Austin je rekao da napadi na američke trupe moraju prestati.

- Ako se napadi iranskih zastupnika na američke snage nastave, nećemo oklijevati poduzeti daljnje potrebne mjere kako bismo zaštitili naše ljude - dodao je Austin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...