U SRBIJI LUDNICA ZBOG FEĐE DUDIĆA: Sarajlija pokrenuo kragujevačku mašinu

Radnički je u posljednjih šest kola srbijanskog prvenstva ostvario četiri pobjede, a doživio je poraze samo od Crvene zvezde i Partizana.

  • Sport

  • 09. Nov. 2023  

  • 0

Dolaskom Feđe Dudića, bosanskohercegovačkog trenera, na klupu Radničkog 1923 iz Kragujevca ekipa se preporodila i konačno zaigrala po ukusu navijača.

Radnički je u posljednjih šest kola srbijanskog prvenstva ostvario četiri pobjede, a doživio je poraze samo od Crvene zvezde i Partizana.

U međuvremenu ostvaren je i plasman u osminu finala Kupa Srbije poslije pobjede nad BASK-om. Forsira se napadačka igra, čemu svedoči i 19 postignutih golova od kako je Dudić preuzeo tim.

Zanimljivo da su Kragujevčani tri od četiri posljednje prvenstvene pobjede ostvarili na gostovanjima. Sa cijelim plijenom vratili su se iz Pančeva, Kruševca i Subotice, dok su svoje navijače obradovali i trijumfom na na svom terenu u duelu protiv Mladosti iz Lučana.

"Pored iskusnijih igrača koji predstavljaju kičmu ovog tima, Dudić značajnu šansu daje i nekolicini iz mlađe garde. Najviše prostora za igru dobijaju devetnaestogodišnjaci Gluščević, Adžić i Miličić, kao i godinu dana stariji Tomović, dok sve češće na terenu mogu da se vide Aleksić i Bukumira, tek punoljetni prvotimci crvenih.

Navijači su zadovoljni, ali vjeruju da je to samo početak i da ovaj tim ima kvalitet za mjesto u play-off zoni - piše Maxbetsport.rs u tekstu pod naslovom "Preporod sa Dudićem - Sarajlija pokrenuo kragujevačku mašinu".

"Ofanzivna i izuzetno efikasna igra postala je zaštitni znak ekipe iz šumadijske prijestolnice pod trenerskom palicom Feđe Dudića.

Prosjek od tri gola po utakmici nedostižna je kategorija i za većinu ekipa iz superligaškog vrha, pa i ne čudi Dudićeva konstatacija nakon utakmice u Subotici, kada je izjavio da je njegovoj ekipi sa ovakvom igrom mjesto u gornjoj polovini tabele - poručili su na portalu Mozzartsport.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...