BLINKENOVA "SAOSJEĆANJA" SA GAZOM: "Poginulo je stvarno previše Palestinaca"

Rekao je da će te stanke od četiri sata svaki dan omogućiti "spašavanje života" i transportu više pomoći Pojasu Gaze, koji je pod opsadom izraelske vojske od Hamasova napada na Izrael 7. oktobra.

  • Svijet

  • 10. Nov. 2023  10. Nov. 2023

  • 1

Američki državni sekretar Antony Blinken pozdravio je danas odluku Izraela da pristane na "humanitarne stanke" u svojoj ofanzivi na sjeveru Pojasa Gaze i poručio da "još treba puno učiniti" kako bi se zaštitili civile.

"Mislim da je postignut napredak", rekao je Blinken tokom kratke posjete New Delhiju.

"Ali isto sam tako bio jako jasan u pogledu činjenice da još treba puno učiniti kad je riječ o zaštiti civila i dopremi humanitarne pomoći", dodao je.

Precizirao je da SAD radi na "konkretnim planovima da se to ostvari". Rekao je da će te stanke od četiri sata svaki dan omogućiti "spašavanje života" i transportu više pomoći Pojasu Gaze, koji je pod opsadom izraelske vojske od Hamasova napada na Izrael 7. oktobra.

"Poginulo je stvarno previše Palestinaca"

"Također treba učiniti puno više kako bi se zaštitilo civile i osiguralo da dobiju humanitarnu pomoć", dodao je. "Poginulo je stvarno previše Palestinaca", rekao je.

Blinken u petak završava turneju po Bliskom istoku i Aziji u sklopu koje je u petak posjetio Izrael, a u nedjelju Zapadnu obalu.

Ponovio je da SAD podržava rješenje s dvije države, izraelskom i palestinskom, kao jedini način da se postigne "trajan i pravedan mir".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...