SKANDALOZNO: Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izvrijeđala visokog predstavnika…

-Treba biti iskren i reći da su oni ozbiljna prijetnja Dejtonskom sporazumu, da se poigravaju međunarodnim ugovorom, ali i sudbinom BiH, a zašto ne reći i da su navijački nastrojeni, kazala je ona.

  • Vijesti

  • 11. Nov. 2023  

  • 15

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović kazala je da je „nečuveno šta je u stanju da izgovori neizabrani stranac Christian Schmidt u zemlji čiji Ustav kaže da je demokratska, a ovaj pojedinac bi i dalje da uzurpira ustavna prava parlamenta“.

- Da stvar bude gora, još prijeti da bi smjenjivao ljude kako je to radio Paddy Ashdown, koji je smjenjivao demokratski izabrane ljude, ostavljajući ih bez prava da pred sudom dokazuju svoju nevinost. I to je uzor Christianu Schmidtu, zaista nečuveno, rekla je Cvijanović Srni.

Cvijanović je rekla da se nada da je ova prijetnja lični stav isfrustriranog pojedinca, a ne stav njegove zemlje, a pogotovo ne Europske unije.

- Kako nadmeno, bahato i bezobrazno zvuče njegove izjave i kako je jadno šta su ovi strani namjesnici i diktatori u stanju da kažu ili urade šireći demagogiju i laž da sve to rade da bi nama u BiH bilo tobože bolje. Istina je da nam je od njih, i njihovih akcija bilo sve gore, kazala je Cvijanović.

-Treba biti iskren i reći da su oni ozbiljna prijetnja Dejtonskom sporazumu, da se poigravaju međunarodnim ugovorom, ali i sudbinom BiH, a zašto ne reći i da su navijački nastrojeni, kazala je ona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...