POTEZ ZA PAMĆENJE: Ronaldo kupio kompaniju za 57 miliona eura, pa iznenadio uposlenike…

"Svjesni smo kako smo ga često uznemiravali, ali on razumije naš posao. Osobito su sretni sportski novinari u našoj kompaniji“, dodao je.

  • Šareni svijet

  • 11. Nov. 2023  

  • 1

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo kupio je medijsku kompaniju Cofina Media za 57 miliona eura, a njegov prvi potez bio je iznenađujući. Naime, svaki od zaposlenika, čiji su dio brojni magazini i vodeća televizijska mreža CMTV od novog gazde dobio je bonus ček na 1.250 eura.

"Zaposlenici su mailom dobili obavijest o uplatama, a to je bio znak zahvalnosti što su dio ove velike firme“, izvijestili su portugalski mediji.

Novinarima te kompanije čest zadatak bilo je kopanje po Ronaldovom privatnom životu, a on ih je za objave čak 11 puta tužio. Na kraju ih je odlučio preuzeti, ali je zadržao sve djelatnike.

"Jedina promjena bit će ime kompanije, sad će se zvati Expressao Livre. Neugodno nam je zbog svega što se događalo, ali niko ne strahuje da će ostati bez posla“, kaže insajder iz firme.

"Svjesni smo kako smo ga često uznemiravali, ali on razumije naš posao. Osobito su sretni sportski novinari u našoj kompaniji“, dodao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...