DENNIS GRATZ ODGOVORIO KONAKOVIĆU: "Neće vam uspjeti, uvaženi ministre"

"Da ne izgubimo fokus sa stvarno bitnih stvari - ipak se ovdje sve vrti isključivo oko Čovićevog Vukoje, jednog kandidata od njih haman deset", naveo je Gratz.

  • Mini market

  • 11. Nov. 2023  

  • 4

Ja sam potpuno za da se Marin Vukoja (HDZ BiH) imenuje za sudiju Ustavnog suda BiH, to ponavljam 25. put.

Izjavio je to sinoć ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, gostujući u Centralnom dnevniku Face televizije.

Kratkim komentarom tih Konakovićevih riječi na svom Twitter profilu oglasio se zastupnik Demokratske fronte (DF) u Federalnom parlamentu Dennis Gratz.

"Čujem, ministar Konaković me sinoć spomenuo u kontekstu nekih ljudi koje u životu nisam uživo vidio, a koji su njega očito politički i na druge načine odgojili.

Da ne izgubimo fokus sa stvarno bitnih stvari - ipak se ovdje sve vrti isključivo oko Čovićevog Vukoje, jednog kandidata od njih haman deset", naveo je Gratz.



Za Vukoju je naveo da je jedini onaj kojeg ministar vanjskih poslova Konaković, po nalogu HDZ-a BiH, mora pošto-poto instalirati za sudiju Ustavnog suda BiH.

Pa makar, dodaje Gratz, i kršeći isti taj Ustav.

"Neće vam uspjeti, uvaženi ministre", zaključio je Gratz.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...