ALEKSANDAR VULIN, BIVŠI DIREKTOR OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE SRBIJE: „Političko uklanjanje Milorada Dodika nije moguće, pokušaj hapšenja doveo bi do raspada BiH…“

On smatra i da njegova ostavka na mjesto šefa BIA neće promijeniti politiku SAD i EU prema Srbima i Srbiji, ali da je kupila vrijeme.

  • Regija

  • 12. Nov. 2023  12. Nov. 2023

  • 12

Dragan Vulin, bivši direktor Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) u Srbiji, izjavio je da političko uklanjanje predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika nije moguće, a da bi pokušaj hapšenja doveo do raspada BiH.

- Dodik je izabran za predsjednika Republike Srpske i njegovo političko uklanjanje nije moguće, a svaki nasilni pokušaj njegove smjene ili hapšenja po optužnicama federalnih sudova kojim upravljaju strane sudije bi doveo do raspada BiH, rekao je Vulin za Večernje novosti.

Vulin je kazao kako „cijeni Dodikovu hrabrost da se suprotstavlja moćnima i velikima“, te kako predsjednik RS-a ima podršku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i zna da dokle god je Srbija sigurna i stabilna i RS će biti sigurna i stabilna.

On smatra i da njegova ostavka na mjesto šefa BIA neće promijeniti politiku SAD i EU prema Srbima i Srbiji, ali da je kupila vrijeme.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...