NOVI SKANDAL U REŽIJI ALEKSANDRA VULINA: Ministar unutrašnjih poslova Srbije poslao poruku Zagrebačkoj nadbiskupiji...

"Kada je NDH formirana, crkva u Hrvata se oglasila pozivom na poslušnost poglavniku", kazao je Vulin.

  • Regija

  • 26. Jul. 2022  

  • 4

"Ako su srpska deca u Јastrebarskom i Sisku bila u sirotištu, a ne u logoru, onda nam Biskupska konferencija Hrvatske duguje odgovor na pitanje ko je hiljade srpske djece učinio siročadima", izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

"Od crkve, koja je vikara ustaške vojske Alojzija Stepinca proglasila blaženim i zamalo svecem, i ne može se očekivati da dopusti da među svecima ima mesta za poklanu srpsku djecu jastrebarsku i sisačku. Ako na nebu ima mesta za ustaškog vikara Stepinca, ne može biti mesta i za decu koju su ustaše poklale", naveo je Vulin u saopćenju.

"Kada je NDH formirana, crkva u Hrvata se oglasila pozivom na poslušnost poglavniku, a sljedeći put se oglasila tek kada je razbijena SFRЈ, opet pozivom na vjernost poglavniku.

"Biskupi u Hrvata ne vjeruju u Boga, to je njihovo pravo da nose krst i ne vjeruju u Hrista i da žive i rade oslobođeni hrišćanskog učenja o istini i žrtvi. Svako ima svoje mučenike, Biskupska konferencija fra sotonu Majstorovića, a SPC zaklanu decu jastrebaraku i sisačku. Kakva crkva, takve i svetinje, kakav narod takva mu i crkva i sveci", izjavio je srbijanski ministar unutrašnjih poslova Vulin, reagujući na navode Zagrebačke nadbiskupije da Јastrebarsko nije bio logor za djecu, već prihvatilište za siročad.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...