BITKA ZA NJEMAČKU: Na startu su bili BMW Serija 7, Audi A8 i Mercedes-Benz S-klasa, pogledajte ko je pobijedio…

Pogledajte ko je na kraju odnio pobjedu!

  • Auto

  • 13. Nov. 2023  

  • 0

Mat je s ekipom na stazu dovezao BMW M760e, Audi A8 L 60TFSI i Mercedes-Benz S 580e.

Najveća novost je Serija 7, dolazi s 3-litrenim rednim šest turbo motorom koji može proizvesti 571 KS i 800 Nm okretnog momenta. Snaga se prenosi na sva četiri točka preko 8-stupanjskog automatskog mjenjača, a težak je 2.525 kg.

Uz njega tu je i Audi A8. Ispod poklopca motora nalazi se 3-litarski V6 turbo motor, koji daje 462 KS i 700 Nm. Snaga se prenosi na sva četiri točka putem 8-stupanjskog automatskog mjenjača, a prilično je lakši od BMW-a, te teži 2340 kg.

Konačno tu je i S-klasa. Pokretan 3-litrenim rednim šest turbo motorom, proizvodi 510 KS i 750 Nm. Opremljen je 9-stupanjskim automatskim mjenjačem, no za razliku od druga dva, snaga se prenosi samo na stražnje točkove.

Pogledajte ko je na kraju odnio pobjedu!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...