KOMŠIĆ I BEĆIROVIĆ IZAZVALI BIJES U VUČIĆEVIM REDOVIMA: „To je bio sastanak sluga okupatora i nastavak antisrpske akcije sa ciljem okončanja…“

Razgovarali smo o važnosti pune provedbe sporazuma Berlinskog procesa - posebno o slobodnom kretanju s ličnim kartama i  istražili daljnju suradnju, poručio je Kurti.

  • Politika

  • 13. Nov. 2023  

  • 1

Članovi Predsjedništva BiH, Denis Bećirović i Željko Komšić, susretom sa Albinom Kurtijem, premijerom Kosova, izazvali su bijes u Vučićevim redovima.

Javnost o pomenutom susretu upoznao je Kurti, objavom na Twitteru i porukom da je on bio produktivan te da se razgovaralo, između ostalog, i o "punoj implementaciji Berlinskog procesa sa naglaskom na slobodno kretanje sa ličnim kartama".

Beogradski proruski politolog Stevan Gajić, blizak režimu Aleksandra Vučića, za „Glas Srpske“ kaže da su Bećirović i Komšić u čitavoj priči potpuno nebitni, te da iza njihovog sastanka sa Kurtijem stoje mnogo moćnije strukture koje "vuku konce".

- To je bio sastanak sluga okupatora i nastavak antisrpske akcije sa ciljem okončanja procesa natoizacije Balkana. NATO savezu Srbi predstavljaju problem jer nisu uspeli da nas za 30 godina slome. Bećirović i Komšić su tu samo da se slikaju, da na nekom tehničkom nivou dogovaraju koordinaciju. U isto vreme kada je Vučić popustio pred zahtevima Amerikanaca da smeni direktora BIA, koristi se gužva da se Srbija potpuno odrekne KiM, kazao je on.

-Uporedo se udara i na Republiku Srpsku, prije svega preko skandaloznog zakona o imovini te suđenja Dodiku. Predsednika Srpske žele da hapse i zabrane mu učešće u politici. Suština je da treba slomiti Srbiju i Srpsku kako bi se hitno uvukle, za početak BiH i tzv. Kosovo, u NATO, a potom prodata priča Srbiji  da ni ona ne može više da bude neutralna, zaključio je Gajić.

Podsjetimo,nakon sastanka u Parizu, premijer Kosova Albun Kurti poručio je sljedeće:

-Zahvala predsjedatelju Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću i članu Predsjedništva Denisu Bećiroviću na produktivnom razgovoru.

Slika

Razgovarali smo o važnosti pune provedbe sporazuma Berlinskog procesa - posebno o slobodnom kretanju s ličnim kartama i  istražili daljnju suradnju, poručio je Kurti na Twitteru.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...