DRAMA U REPUBLICI SRPSKOJ: "Bećirović i Komšić su neovlašteni predlagači, to nije njihov posao..."

-U Ustavu Srpske piše da Republika Srpska reguliše imovinske odnose i to niko nije osporio, tvrdi Petković.

  • Politika

  • 05. Okt. 2023  

  • 6

Ne stišavaju se reakcije iz bh. entiteta Republika Srpska nakon inicijative članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Denisa Bećirovića.

-Prijedlog zakona o državnoj imovini BiH, koji su u proceduru uputili članovi Predsjedništva, Denis Bećirović i Željko Komšić predstavlja zloupotrebu funkcije, rekao je poslanik u Predstavničkom domu PS BiH Milan Petković, poručivši kako su Bećirović i Komšić neovlašteni predlagači.

- To nije njihov posao. Ili nisu shvatili svoju nadležnost ili namjerno žele da prikupe politčke poene ili provociraju - naveo je Petković u našem Jutarnjem programu. Istakao je da je propisano kada Predsjedništvo može da predlaže zakone.

- Nigdje ne piše da Predsjedništvo može uređivati imovinske i svojinske odnose, kazao je Petković. Dodao je da u Ustavu BiH nigdje nije definisano da je nadležnost BiH imovina.

-U Ustavu Srpske piše da Republika Srpska reguliše imovinske odnose i to niko nije osporio, tvrdi Petković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...