KRATKI SAVJETI ZA DUGU ZIMU: U čemu najčešće griješimo kada kiselimo kupus? Na ove stvari bi trebalo da...

(...) obratite pažnju da biste uživali u omiljenim zimskim jelima.

  • Jeste li znali

  • 13. Nov. 2023  13. Nov. 2023

  • 0

Kiseli kupus je svima omiljen u ovim zimskim mjesecima, jer se od njega pripremaju i sarme i podvarak i salata, dakle sve ono što volimo zimi da uvrstimo u jelovnik.

Dok većina ljudi praktikuje da kiseli kupus kod kuće, jer voli da ima svoj, ima i onih kojima nedostaje vremena ili znanja ili iskustva s pripremanjem, pa ga kupuju.

Postoji jednostavan način da kiselite kupus ukoliko baš želite domaći, a u nastavku pročitajte na šta treba da obratite pažnju.

- Problem može biti u kupusu. Možda je sorta previše kisela. Kuhari preporučuju korištenje glava jesenje žetve.

- Dodajte neke neutralizatore kiseline. Alkalne namirnice (mrkva, celer, paradajz, krastavci, cvekla, jabuke) uravnotežuju ukus.

- dok pripremate kiseli kupus, potrebno ga je redovno pretakati i možete dodati dvije kašike šećera po litru, pišu Novosti. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...