„OVO JE PROVOKACIJA, NIJE FER…“: Burno na press konferenciji nakon utakmice Velež-Zrinjski…

Bila je ovo prvo slavlje Veleža u gradskim derbija nakon kolovoza 2020. i deset utakmica bez pobjede u međusobnim ogledima.

  • Sport

  • 14. Nov. 2023  

  • 1

U derbiju 14. kola nogometne Premijer lige BiH Velež je na domaćem terenu nadigrao i savladao gradskog rivala Zrinjski rezultatom 3:0.

Treneri dvije ekipe, Krunoslav Rendulić i Dean Klafurić održali su press konferenciju.

-Velež je ušao u meč s puno više energije, puno agresivnije, nismo dobro odgovorili. Počeli smo igrati tek nakon drugog gola, što je prekasno, ako mislite da pobijedite bilo koga a ne kvalietnu ekipu Veleža, pogotovo danas s tom energijom. Na ovom nivou se ne smiju raditi greške kao kod našeg drugog i trećeg gola, rekao je Rendulić nakon utakmice.

Dean Klafurić imao je mnogo više razloga za zadovoljstvo.

-Čestitao bih prije svega igračima, suradnicima u klubu jer naporno rade i treniraju i rekao bih da smo danas ovo zaslužili. Slažem se s onim što je kolega rekao. Ušli smo u utakmicu s velikom željom. Velike čestitke mojim momcima, kazao je trener Veleža.

Na pitanje očekuje li uskoro sastanak s članovima Upravnog odbora kako bi se razgovaralo o njegovom statusu zbog ovog teškog poraza, Rendulić je odgovorio:

-To nije pitanje za mene. Vi mene provocirate, kazao je on, a njegov kolega Dean Klafurič je dodao:

-Nije fer za takvo pitanje. Press konferencija je o utakmici. Nije fer prema nama trenerima. Ne razumijem zašto ne poštujete naš posao, kazao je strateg Veleža.

Bila je ovo prvo slavlje Veleža u gradskim derbija nakon kolovoza 2020. i deset utakmica bez pobjede u međusobnim ogledima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...