"SBiH MORA REĆI JE LI POZICIJA ILI OPOZICIJA": Mahir Mešalić će tražiti da Gabela ne vodi narednu sjednicu Predstavničkog doma FBiH

Razlog je, kako kaže Mešalić, činjenca da nema logike da Gabela vodi sjednicu a dolazi iz opozicione stranke.

  • Politika

  • 14. Nov. 2023  

  • 0

Na narednom zasjedanju Predstavničkog doma FBiH tražit ćemo da Edina Gabela ne vodi sjednicu, izjavio je za Patriju predsjednik Kluba Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Mahir Mešalić.

Razlog je, kako kaže Mešalić, činjenca da nema logike da Gabela vodi sjednicu a dolazi iz opozicione stranke.

“Mirjana Marinković Lepić joj dala punomoć a uživa sve privilegije predsjedavajuće, ako nije sposobna da vodi Dom neka ide na bolovanje, jer je i podnijela ostavku iz zdravstvenih razloga”, govori Mešalić za NAP.

Dodaje i da se SBiH mora odrediti je li opozicija ili pozicija

“Amandmanima su učestvovali u određenim zakonskim rješenjima, nekoliko puta “pogurali” dnevni red, podržali rebalans budžeta FBiH za 2023 i zaduženje od 200 miliona KM, učestvovali u skidanju sredstava KS, ZDK i TK…”, tvrdi Mešalić i očekuje da SBiH djelovanjem dokaže da je opozicija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...