ALMIR BEČAREVIĆ O NOVOJ VLASTI: "Uk ne vlada Vladom KS, to rade Forto i Konaković" (VIDEO)

Kako je Bečarević pojasnio, radi se samo preslaganje sa federalne vlasti.

  • Politika

  • 15. Nov. 2023  

  • 0

"Od sutra sam obični građanin", poručio je u Hayatovoj emisiji 'Sedam plus' Almir Bečarević, sada već bivši ministar u Kantonu Sarajevo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša.

Kako je Bečarević pojasnio, radi se samo preslaganje sa federalne vlasti.

"Mada ne mogu protiv kolega govoriti. Vlada KS je bila zadovoljavajuća za ovim osam mjeseci. Segment koji se tiče neslaganja je vaninstitucionalni", dodao je.

Kaže da je to „pokazatelj da Nihad Uk ne vlada vladom, već Konaković i Forto“.

Javno preduzeće ‘Vodovoda i kanalizacije’ je uputilo demant na njegove izjave, a kako ovaj bivši ministar kaže, nisu demantovali korupciju.

"Direktor vam ode u Amsterdam na nekoliko dana i ne pita nikoga… svaki direktor je pod nekom vrstom istrage", podcrtao je on.

Smatra kako je „najveći problem bio sa ljudima koji iz sjene vode i vodit će Vladu KS“.

"Novog ministra će dočekati poskupljenje vode", poručio je Bečarević.

Kaže da je „budžet izmasakriran“ i to u svim ministarstvima.

Vodio sam polemiku da se posadi cvijeće u koritu rijeke, da se napravi ‘Ja volim Sarajevo’. Čak je i gradonačelnica Karić htjela pomoći. Dali su joj ponudu, ona je rekla da za 12.000 KM može nabaviti 20.000 kamiona cvijeća-rekao je on.
Kada je riječ o mogućnosti poskupljenja plina, odgovor još nije poznat.

"Najveći problem je bugarski porez, još se ništa ne zna… Mađarska je pokrenula pravne procedure prema EU,… Ako Gazprom odluči, bude morao platiti, vjerujem da će se cijena drastično povećati, ovo je ništa šta smo imali na slici", zaključio je Bečarević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...