MILORAD DODIK UVJEREN U SEBE: "SNSD će i u narednih 25 godina pobjeđivati na izborima"

Predsjednik RS je podsjetio da su "svi visoki predstavnici u Bosni i Hercegovini od Paddyja Ashdowna, Wolfganga Petrischa i Carlosa Westendorpa, imali na meti Republiku Srpsku".

  • Politika

  • 15. Nov. 2023  

  • 0

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras da je SNSD dao nesumnjiv doprinos razvoju opštine Čelinac i da je politička opcija koja može da obezbijedi kontinuitet tog razvoja i sigurnost kada je riječ o standardu građana.

"Čelinac danas izgleda drugačije zahvaljujući radu naših ljudi i timova", rekao je Dodik novinarima u Čelincu, gdje prisustvuje obilježavanju 25 godina rada Opštinskog odbora SNSD-a.

Dodik je rekao da SNSD u Čelincu rješava probleme komunalne infrastrukture, te podsjetio da su u ovoj lokalnoj zajednici izgrađene škole, sportske dvorane, vodovod, kanalizacija, novi hram i most "Srbija".

"Sve to je obilježilo ovaj period", rekao je Dodik koji je zahvalio članstvu u Čelincu i poručio da idu dalje u nove pobjede.

Dodik je rekao da će SNSD i u narednih 25 godina pobjeđivati na izborima.

On je istakao da je Christian Schmidt nelegalan i nepriznat od RS, jer nema formalno imenovanje i nije nikakav visoki predstavnik, te da je sve što je radio nakaradno i sve čini na štetu zemlje koju predstavlja i njene vlade.

Komentarišući izjavu Schmidta da se političari u RS nisu odrekli secesionističke politike i da on ne može praviti kompromise po pitanju Dejtonskog sporazuma, Dodik je rekao da je Schmidt došao ovdje nelegalno da iskreira situaciju opšte i globalne krivice, prije svega RS.

"Schmidtovo radi kako bi završio za muslimane poslove i očekivanja da razvlasti Republiku Srpsku od njene javne imovine i da to koncentriše na nivou Bosne i Hercegovine", istakao je Dodik.

Dodik je rekao da Schmidt i da jeste visoki predstavnik nema pravo da radi ovo šta radi.

"Schmidt se šepuri po Sarajevu i vidimo da mu treba posebna doza hrabrosti kako bi došao i do nekih u RS. Drago mi je što je opozicija u RS shvatila da Schmidt nije visoki predstavnik", rekao je Dodik.

On je naveo da su u SNSD upamtili da je opozicija od Schmidta tražila da ga smijeni kako bi oni bili na vlasti, ističući da ta njihova sinergija neće prestati bez obzira što opozicija smatra da nema Schmidta, ali u to ne treba vjerovati.

"Treba vjerovati SNSD i koaliciji na vlasti jer smo svi pokazali da u teškim okolnostima nismo spremni ni milimetra da popustimo u odbrani Srpske i njenih prava", istakao je Dodik.

Predsjednik RS je podsjetio da su "svi visoki predstavnici u Bosni i Hercegovini od Paddyja Ashdowna, Wolfganga Petrischa i Carlosa Westendorpa, imali na meti Republiku Srpsku".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...