KVALIFIKACIJE ZA SP: Ponosni Palestinci na teren izašli u bojama nacionalne zastave, omotani "palestinkama"

Meč je odigran u Ujedinjenim Arapskim Emirata, na stadionu Khalid Bin Mohammed u Sharjahu, a završen je bez golova - 0:0.

  • Sport

  • 16. Nov. 2023  

  • 0

Fudbaleri Palestine remizirali su protiv Libanona na startu drugog kruga azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Meč je odigran u Ujedinjenim Arapskim Emirata, na stadionu Khalid Bin Mohammed u Sharjahu, a završen je bez golova - 0:0.

Iako je reprezentativcima Palestine fudbal vjerovatno na posljednjem mjestu, ponosno su izašli na teren u trenerkama koje su bile u bojama nacionalne zastave.

Također, nosili su tradicionalni palestinski šal "keffiyeh", odnosno marame poznatije kao "palestinke", koje širom svijeta predstavljaju simbol bunta i otpora.

U skladu s tim, odigrali su hrabar meč i osvojili vrijedan bod u borbi za sljedeću fazu kvalifikacija. U prvom meču ove grupe reprezentacija Australije deklasirala je Bangladeš sa 7:0.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...