JAVNI POZIV OTVOREN DO 23. NOVEMBRA: Aerodrom Tuzla traži novu aviokompaniju

Javni poziv otvoren do 23.novembra.

  • Ekonomija

  • 16. Nov. 2023  

  • 0

Međunarodni aerodrom Tuzla objavio je javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača za uspostavu redovnih zračnih linija na JP "Međunarodni aerodrom Tuzla" D.O.O.

Javni poziv objavljen je u jednom dnevnom listu 13. novembra, kao i na internet stranici JP Međunarodni aerodrom (Aerodrom) Tuzla i ostat će otvoren 10 dana od dana objavljivanja. 

Kako sada stvari stoje, od pregovora sa crnogorskom avio kompanijom, koja je trebala preuzeti jedan broj linija iz Tuzle, a koje je, kako je poznato otkazala kompanija WizzAir, iako su bili dovedeni skoro do kraja, zasad nema ništa. 

Naime, države na čije aerodrome bi letjeli avioni ove kompanije, traže od iste posjedovanje određenih dozvola, koje, ova kompanija još uvijek nije pribavila., piše Politički.ba.

"Mi smo imali korektne razgovore sa kompanijom iz Crne Gore. Obavjestili smo ih da je, trenutno, naš javni poziv aktivan, kako bi imali priliku da se jave. 

Mi imamo nadu da će se određene kompanije javiti na javni poziv, posebno nakon što je Vlada TK izdvojila 2.500.000 KM kao moguću garanciju u poslovanju Aerodroma. 

Već ima nekih interesovanja, pa ćemo vidjeti. 

Mnoge avio kompanije znaju da su avioni sa Aerodroma Tuzla uvijek bili puni, da je rastao broj putnika, što način koji garantira profit. 

Mi činimo sve da ovaj Aerodrom ponovo bude odredište  sa koga će letjeti i na koji će slijetati putnici sa raznih evropskih destinacija", kazao je za Politicki.ba Dževad Halilčević, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla. 

Iako je, odlaskom, najprije Rayanair-a, a potom i WizzAira, drastično smanjen obim posla na Međunarodnom aerodromu Tuzla, do sada nije bilo prekida radnog odnosa osoblju angažiranom na Aerodromu. 

"Riječ je o uposlenicima, licenciranim za rad na aerodromima i, u iščekivanju angažmana nove avio kompanije, još uvijek ne želimo otpuštati radnike. 

Ja se nadam da do otpuštanja neće doći. 

Javni poziv za najpovoljnijeg ponuđača ističe 23. novembra i tada ćemo mnogo više znati o sudbini letova sa Aerodroma Tuzla", kazao nam je Halilčević.

Trenutno, sa Aerodroma Tuzla avioni WizzAira lete samo na tri evropske destinacije – dvije u Njemačkoj i jednu u Švajcarskoj.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...