BIO JE ŠEF AKADEMIJE: Iznenadni odlazak Mensura Dogan iz FK Sarajevo

Profesor Centra za edukaciju Nogometnog saveza BiH pridružio se kolektivu FK Sarajevo u julu prošle godine i obnašao je funkciju direktora Akademije.

  • Sport

  • 18. Nov. 2023  

  • 1

FK Sarajevo i dosadašnji šef Akademije FK Sarajevo Mensur Dogan neće produžiti ugovor o saradnji, koji važi do kraja tekućeg mjeseca, potvrdio je Bordo klub.

Profesor Centra za edukaciju Nogometnog saveza BiH pridružio se kolektivu FK Sarajevo u julu prošle godine i obnašao je funkciju direktora Akademije.

"Profesoru Doganu se zahvaljujemo na vrijednom radu, prenošenju iskustva, velikom doprinosu u stabilizaciji Akademije i postavljanja kolektiva na zdrave osnove. Želimo mu mu mnogo sreće u budućim karijernim izazovima", navodi se u oproštajnoj poruci Sarajeva.

Ovo je svakako iznenađujući potez, s obzirom da Dogan ima dugogodišnje iskustvo u rukovođenju procesima u omladinskom i seniorskom nogometu.

Dodajmo i to kako je Dogan posljednji angažman kao trener imao u ekipi Radnika iz Hadžića, a da je prije toga radio u FK Željezničar kao šef omladinskog pogona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...