PSIHOANALIZA VUKOTE GOVEDARICE: "Dodikov očajni napad na novinarku Snežanu Mitrović govori o njegovom mentalnom stanju"

“Naravno, takvom karakteru treba dodati očigledno mentalno stanje koje on ne može kontrolisati. Ovakve neprimjerene istupe razuman čovjek ne može drugačije obrazložiti”, naglašava Govedarica.

  • Mini market

  • 18. Nov. 2023  

  • 1

Dodikov očajni i primitivni napad na novinarku N1 televizije Snežanu Mitrović govori o karakteru njegove ličnosti koji je odavno poznat cjelokupnoj javnosti Republike Srpske, rekao je Vukota Govedarica, šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On kaže da ne treba zaboraviti da je Dodika i javnost Srbije imala priliku vidjeti u posebnim izdanjima.

“Naravno, takvom karakteru treba dodati očigledno mentalno stanje koje on ne može kontrolisati. Ovakve neprimjerene istupe razuman čovjek ne može drugačije obrazložiti”, naglašava Govedarica.

On kaže da, na žalost, ove ili slične pojave u društvu definišu sasvim nov stil ponašanja koji ima za cilj da razori najveće civilizacijsko dostignuće koje se zove kultura dijaloga.

“Vrijedi li postaviti pitanje da li ovo narod vidi i da li prihvata ovakav način komunikacije u našoj društvenoj zajednici? Normalan čovjek ne može zamisliti kako taj prostak urla i iživljava se liječeći svoje strahove nad jednom, koliko sam ja upoznat, itekako primjernom osobom”, navodi on.

Govedarica je kazao da zabrinjava što su ovakvi Dodikovi postupci postali sve učestaliji i upitao kako mogu visoki dužnosnici koji ne mogu da vladaju samim sobom upravljati državom?

“Pozvati Dodika na izvinjenje je Sizifov posao ali ga ipak treba pozvati na preispitivanje. Sa druge strane, ličnost kao što je Snežana Mitrović i dostojanstvenost koju je pokazala treba pozdraviti i ohrabriti a njen profesionalizam neka ocjenjuju građani”, poručio je Govedarica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...