SRAMOTAN POTEZ: Ambasador Palestine u Srbiji poželio sreću na izborima Vojislavu Šešelju (VIDEO)

Ambasador al Namur je izrazio svoju podršku SRS-u i Šešelju u razgovoru sa novinarima tokom današnjeg događaja u Beogradu

  • Regija

  • 18. Nov. 2023  

  • 2

Ambasador Palestine u Beogradu, Muhamed al Namur, izazvao kontroverzu izražavajući podršku lideru Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju uoči predstojećih izbora. Šešelj, koji je osuđen kao ratni zločinac, primio je ovu podršku kao iznenađenje, a reakcije na ovaj gest su podeljene, prenosi Sandžak danas.

Ambasador al Namur je izrazio svoju podršku SRS-u i Šešelju u razgovoru sa novinarima tokom današnjeg događaja u Beogradu. Šešelj, poznat po svojim kontroverznim stavovima i izjavama u prošlosti, izrazio je razumevanje za borbu palestinskog naroda i naglasio da podržava pravdu.

Međutim, ovakav gest ambasadora Palestine izazvao je bijes i niz pitanja i kontroverzi. Mnogi se pitaju da li je al Namur zaboravio na krvavi sukob devedesetih godina na Balkanu u kojem je Šešelj igrao značajnu ulogu. Šešeljeve izjave o podršci pravednoj borbi palestinskog naroda su dočekane s skepsom, jer je njegova istorija izazivala zabrinutost u vezi s njegovim stavovima prema muslimanskim zajednicama nacijelom Balkanu.

Ambasador al Namur nije dao dodatne komentare nakon svoje izjave, ostavljajući mnoge da se pitaju o motivima iza ovog gesta podrške. Dok neki smatraju da bi diplomatija trebala da ostane neutralna u političkim stvarima, drugi vide ovu situaciju kao potencijalnu provokaciju u već kompleksnim odnosima na Balkanu.

U svakom slučaju, gest ambasadora Palestine u Beogradu izazvao je pažnju i kontroverzu, otvarajući nove diskusije o diplomatskim odnosima i političkim stavovima u regionu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...