DALEKO VEĆE POTREBE: Dvije cisterne goriva dnevno nedovoljne za Gazu

Izraelski savjetnik za nacionalnu sigurnost Tzachi Hanegbi rekao je jučer da će količina goriva koja će ući u Gazu biti minimalna.

  • Svijet

  • 18. Nov. 2023  

  • 0

Generalni povjerenik Agencije Ujedinjenih naroda za pomoć i rad za palestinske izbjeglice (UNRWA) Filipe Lazarini (Philippe Lazzarini) rekao je da je količina goriva koju je Izrael pristao da pusti u Gazu svaki dan je daleko od dovoljne.

Izrael je odobrio prolazak dvije cisterne goriva dnevno u Gazu, što je nedovoljno da pokrije potrebe bolnica, pumpi za vodu u skloništima, vozilima hitne pomoći, pekarama i komunikacijskim vezama koje bi trebale neprekidno raditi.

"To bi zadovoljilo samo polovinu dnevnih minimalnih potreba za gorivom za humanitarne operacije u Gazi", rekao je Lazarini.

Dodaje da ljudi u Gazi sadašnjim tempom i dalje neće imati dovoljno čiste vode za piće, da će veliki dijelovi enklave i dalje biti preplavljeni kanalizacijom i da će UN biti primoran da smanji broj kamiona pomoći.

Izraelski savjetnik za nacionalnu sigurnost Tzachi Hanegbi rekao je jučer da će količina goriva koja će ući u Gazu biti minimalna.

Planirano je da se večeras sastanu ministri izraelske vlade sastanu kako bi razgovarali o odluci koju je donijela vanredna ratna vlada o dozvoli svakodnevnih ulazaka kamiona s gorivom u Gazu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...