ALEKSANDRA PANDUREVIĆ PORUČILA "FEMINISTICAMA" IZ PARLAMENTA: "Da više nikada niste progovorile o femicidu i nasilju nad ženama..."

"Da li je moguće da četiri žene, feministkinje, smatraju normalnim da ministar bude nasilnik i da nisu potpisale inicijativu za smjenu!? To su: Sabina Ćudić, Rejhana Dervišović, Mia Karamehić-Abazović i Ermina Salkičević Dizdarević", navela je Pandurević.

  • Društvo

  • 20. Nov. 2023  20. Nov. 2023

  • 4

Grupa od 11 državnih parlamentaraca uputila je pismo predsjedavajućem Predstavničkog doma Parlamenta BiH Marinku Čavari u kojem traži pokretanje smjene ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca (SNSD) zbog nasilja nad bivšom suprugom.

Jedanaest potpisnika inicijative smatraju da Staša Košarac zbog povezivanja sa porodičnim nasiljem nije moralno prihvatljiv da bude na čelu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih opdnosa i da vrši funkciju zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Ali, među potpisnicima ove inicijative za smjenu zbog porodičnog nasilja nisu se našla imena nekoliko zastupnica što je naišlo na ogorčenje dijela javnosti. 

To je u svojoj poruci na Twitteru izrazila i zvaničnica SDS-a i bivša državna parlamentarka Aleksandra Pandurević. 

"Da li je moguće da četiri žene, feministkinje, smatraju normalnim da ministar bude nasilnik i da nisu potpisale inicijativu za smjenu!? To su: Sabina Ćudić, Rejhana Dervišević, Mia Karamehić-Abazović i Ermina Salkičević Dizdarević", navela je Pandurević, a zatim dodala: 

"Svaka čast Aidi Baručiji koja je potpisala. Baručija je jedina koja je pokazala da je čovjek. A ove četiri dame, više nikada da ne progovore o femicidu i nasilju nad ženama jer su danas pokazale šta o tom zaista misle i koliko im nedostaje empatije. Dok žene štite nasilnike, boljitka neće biti!"

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...