BANJALUČKI PREDATOR NA SLOBODI: Otkriveno gdje se nalazi bjegunac iz sudnice koji je zlostavljao unuku…

Prije bijega, napao je sudsku policajku koja mu se pokušala suprotstaviti, pa ga, kada ga lociraju i uhapse, čeka novi sudski postupak.

  • Hronika

  • 21. Nov. 2023  

  • 2

Odbjegli seksualni zlostavljač djece Ivica Mišković (65) iz Kaknja, koji je 7. novembra pobjegao iz prostorija Osnovnog suda u Banjoj Luci, nakon što mu je izrečena presuda u kojoj je za teško zlostavljanje djece (unuke od 9 godina) i dobio četiri godine zatvora, po posljednjim informacijama, skriva se u Hrvatskoj, najvjerovatnije na području Zagreba!

Informacija je potvrđena medijima u Srbiji, a tu je informaciju prenio i portal ICV, a za koju se navodi se da se vjerovalo da je prebjegao nakon Bosne i Hercegovine, kao i obitelji djevojčice (žrtve) koja je od prvog dana njegovog bijega nakon osude policiju upozoravala da bi mogao iskoristiti dvojno državljanstvo i opet nestati preko granice.

- Čim je pobjegao iz suda, istog dana zvala sam granične prijelaze Maljevac i Izačić, osobno, kako bih upozorila službenike da postoji mogućnost da pobjegne u drugu zemlju. Tada su mi rekli ‘da će ga oni uhapsiti ukoliko dođe na granicu, no da u blizini granice ništa ne mogu‘.

Užasavali smo se ovog scenarija, jer je već jednom to napravio, prije dvije godine, kada je nakon Hrvatske pobjegao u Njemačku i kada smo mogli samo zvati, apelirati, pritiskati sistem da se pokrene i da ga nađu i dovedu pravdi - kaže A., majka djevojčice koju je zlostavljao osuđeni Ivica Mišković.

Sumnjalo se na pomagača

Porodica već trinaest dana, uz pomoć Organizacije Stop pedofiliji i dijela medija, nastoji javnost upozoriti da je odbjegli Mišković opasan i da postoji mogućnost da se skriva u zemljama u regiji.

Policija nije imala konkretnih tragova nakon njegovog bijega. Sumnjalo se na pomagača, osobito zbog činjenice s kojom je lakoćom Mišković, koji ima 65 godina, problema s koljenom i umjetan kuk, uspio izaći kroz prozor prostorije za zadržavanje nakon izricanja presude na ulicu i jednostavno - nestati.

Prije bijega, napao je sudsku policajku koja mu se pokušala suprotstaviti, pa ga, kada ga lociraju i uhapse, čeka novi sudski postupak. Uz četiri godine zatvora za teško zlostavljanje unuke (9), čeka ga optužba za bijeg, kao i napad na službenu osobu, a za svako od tih djela mogao bi pojedinačno dobiti najviše po pet godina zatvora.

Ujedno, dva službenika Okružnog centra Sudske policije Banja Luka, D.T. i D.T., koji su bili zaduženi za osuđenog Ivicu Miškovića, su dva dana nakon njegovog bijega privremeno suspendirani, do okončanja disciplinskog postupka.

Majka A., dok je ranije bježao po Hrvatskoj i Njemačkoj, uz malobrojnu podršku osoba koje su razumjele težinu situacije (Organizacija Stop pedofiliji, poslodavac u Hrvatskoj), digla je sistem na noge, dok nije raspisana međunarodna potjernica za Miškovićem. Tada je iz Hrvatske prebjegao u Njemačku, gdje i uhapšen i izručen BiH.

Sada je, nakon bijega, opet iskoristio dvojno državljanstvo kako bi iz Banja Luke pobjegao u Hrvatsku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...